nibud

Het huishoudboekje van Nibud

Vaak hebben mensen het idee om wat geld te gaan besparen omdat ze aan het einde van de maand heel weinig of niks overhebben. Ze halen dan een bepaald bedrag in hun hoofd en zeggen dit ga ik besparen. Uiteindelijk lukt het toch niet om die bedrag te besparen. Dit heeft natuurlijk een logische reden. De uitgave patroon is namelijk niet veranderd en dit kun je niet zomaar veranderen. Hiervoor heb je het huishoudboekje Nibud nodig.

geld bespaarDe eerste regel bij geld besparen is erachter komen wat je uitgeeft. Je moet weten wat je noodzakelijk moet uitgeven en waar je op kunt besparen. Hiervoor moet je dus eerste je uitgaven in kaart brengen en dit kan met het huishoudboekje Nibud. In het huishoudboekje Nibud kun je namelijk al je uitgaven bijhouden. Je kunt dan aan het einde van de maand gaan kijken waar je het geld allemaal aan uitgegeven hebt. Je kunt dan ook zien welke uitgaven nou noodzakelijk waren en welke niet.

Je kunt dan op de uitgaven dat niet noodzakelijk waren gaan besparen en een budget voor jezelf samenstellen met het huishoudboekje Nibud. Zo werk je volgens een plan en een overzicht waardoor de kans op succes vergroot word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *